Translate

петак, 2. јун 2017.

SPAVATE LOŠE, USTAJETE UMORNI?

       

    Čudni problemi u zdravlju, porodici ili poslu?  


         Osećate se loše u sopstvenoj kući, uz jutarnje bolove,
     gubitak energije, stalni umor, noćno znojenje,  loše snove, 
         grčeve u nogama, neispavanost, nervozu i depresiju?

              Odmarate li se od spavanja?

                    Vaše zdravlje može biti ozbiljno ugroženo 
                      i zato otkrijte uzroke  svojih problema!
           
               PREGLEDAJTE RADIESTEZIJSKI
                     SVOJ STAN ILI KUĆU!


Ovo su bili, a i još uvek su, dugogodišnji reklamni slogani Radiestezije Danko, na samom početku 90 tih godina, tada Radiestezija Gašić, bilo preko prvih, fotokopiranih "flajera", u našoj sredini, kada je na 1000 ubačenih flajera, bilo i do 100, informativnih, telefonskih poziva, pa do oglasa u dnevnim novinama i časopisima, koji su navodili osnovne simptome boravka na lošem mestu i nudili rešenja, sve dok Svetska Zdravstvena Organizacija, nije, sad već poodavno, priznala ceo spektar takvih  simptoma, kao simptome bolesti i dok se u medicini nije pojavio novi i jedinstven termin: SINDROM HRONIČNOG UMORA, 
CHRONIC FATIGUE SYNDROME - CFS, sa šifrom G-93.3!

Živimo u moru raznih vrsta energija, zračenja, vibracija, talasa i uticaja, od kojih su mnogi došli sa razvojem novih tehnologija, ali neki su i oduvek bili tu.  Poneki od njih su i značajno loši za čoveka, pa se nekada znalo da postoje dobra i loša mesta za život, i gde se i kako kuće prave ili ne prave, te da one mogu biti  i zdrave, ali i "bolesne" i  kako se i gde spava. A bolesne kuće, bolesni ljudi! Pogotovo zato, što provedemo, skoro, jednu trećinu života spavajući, jedan ogroman deo sopstvenog života, o kome ne znamo skoro ništa!
Neke običaje smo zaboravili, ali ste svakako čuli za štetna zračenja podzemnih voda, šupljina, za ukršanja raznih energetskih mreža, za loše uticaje nekih predmeta, ("nemoj da nosiš tudje stvari i da pozajmljuješ svoje"), ali i ljudskih emocija, za zračenja oblika, i naravno, za stara i nova, jonizujuća i nejonizujuća tehnička zračenja. 
Sve počinje na duhovnom i energetskom nivou, pa izloženost lošim uticajima dovodi do slabljenja sopstvenog, prirodnog  imuniteta, koji se otkrivanjem, eliminacijom ili smanjenjem uzroka problema vraća, pa se mogu okloniti posledice ili je samo lečenje, u slučaju pojave bolesti, uspešnije.
Upravo time se i bavi radiestezija, otkrivanjem, pre svega eksternih, uzroka fizičkih, pa i psihičkih problema, u stanovima i kućama, pa zato i nije neobično, što je negde nazivaju i "medicina stanovanja"!
S druge strane, u poslednjih par decenija, došlo je do pojave niza novih tegoba i bolesti, pre svega u razvijenijim i urbanijim sredinama, za većinu kojih se zna da dolaze, pre svega, od izmenjenog načina života, naročito od načina i kvaliteta ishrane.
Kombinacija svih ovih faktora, dovela je do toga, da medju tim novim bolestima, jedno od značajnijih mesta, ako ne već i prvo, zbog svoje rasprostranjenosti i brojnosti, zauzima i "Sindrom hroničnog umora"!
Bolest, koja je skoro proglašena kao bolest, a koja to, zapravo možda i nije, i koja je doskora bila samo sastavna tegoba, ali značajna, života miliona ljudi. Toliko sastavna, da je postala, skoro, pa normalna! 
Svakoga jutra se desetine, možda i stotine miliona ljudi, bude umorni, bolni, neispavani, razdražljivi i depresivni, pogotovo oni čija deca plaču celu noć ili se bude u strahovima i noćnim morama, ili odbijaju da spavaju u svojoj sobi! Neki se žale da su kao isprebijani. Ceo dan se provodi u iščekivanju odmora i spavanja, ali noću se sve ponavlja. Gubitak energije postaje evidentan, zbog jutarnje nervoze polako se ruše i odnosi, a odluke, u svim sferama života, postaju sve lošije. Odlazak kod lekara i sva ispitivanja, pokazuju, bar u početku, savršene rezultate, ali za koju godinu stižu i razne bolesti. I jedna opšta, ali značajna zanimljivost: što se duže spava, sve veći umor!
Medicina ne uspeva da pronadje uzroke i sve se tumači stresom, ishranom, brzinom i načinom života. Tek poneki lekar, otvorenog uma, (istina, sve ih je više), ide dalje od pilula i raznih preparata, te traži rešenja van svog školskog znanja. Tako da se, recimo,  o značajnom uticaju štetnih tehničkih zračenja, uredjaja i materijala, koji postaju sve dominantniji u svim sredinama, govori vrlo stidljivo i to samo zahvaljujući malobrojnim entuzijastima i borcima za zaštitu životne sredine. A tek o ostalim zračenjima i uticajima se, kod nas, uopšte i ne govori, šta više, uglavnom se pominju u kontekstu ismevanja. Pa čak i pored toga, što su u nekim zemljama rezultati  istraživanja svega toga i uzimanja u obzir višedecenijskog iskustva ogromnog broja ljudi, pretočeni i u zakonsku regulativu. 
Istovremeno, arhitekte i gradjevinci, koriste apsolutno sve podatke iz svoje "biblije", Ernst Nojfertovog priručnika, svetski poznate knjige od oko 600 strana i sa 39 izdanja, (!), osim onog dela, bar na ovim prostorima,  koji se odnosi upravo na geopatogena, "kosmička" i sva ostala zračenja i koji ih upozorava na moguće opasnosti! Nažalost, oni, zahvaljujući svom vaspitanju i obrazovanju, u to apsolutno ne veruju! Ideologija nije nasledna, ali ovde kao da jeste! U prva dva jugoslovenska izdanja, izdavač je izbacivao iz sadržaja knjige, deo pod nazivom "Biologija u gradjevinarstvu"!  (Treće izdanje je u Srbiji i u Hrvatskoj posebno izdato i to kompletno). 
Ipak, javnost je tih 70 tih, 80 tih i 90 tih godina bila mnogo otvorenija prema radiesteziji, ali se, od onda, mnogo toga izmenilo, puno smo puta prevareni za mnogo što šta, i opšte poverenje je nestalo. 







Ogromni stambeni betonski kompleksi, ugradnja značajnih tehničkih uredja u, i na zgrade ili u blizini, (trafo stanice, bazne stanice mobilne telefonije), korišćenje rutera u svakom stanu, slobodne wi-fi zone, dolazak 5G tehnologije, nezainteresovanost investitora da  ponude zdrave zgrade, ugradnja i korišćenje toksičnih materijala, urbanizacija  manjih mesta sa unapred odredjenim mestima za privatnu kuću, bez svog izbora mini lokacije, zanemarivanje činjenice da je na izabranom zemljištu bilo groblje ili bolnica ili stratište, ili da ispod izabranog placa postoji izvor, promena pravca podzemnih vodenih tokova izgradnjom ogromnih objekata, arhitektonska rešenja kod kojih ste, zahvaljujući unapred ugradjenim plakarima ili lošim rešenjima komunikacije u sobama (položaji vrata i prozora), primorani da stavite krevet samo na za to odredjeno mesto, bez mogućnosti optimalne orijentacije čak i prema stranama sveta, nedovoljna informisanost o gore navedenim stvarima ili, još značajnije, neverovanje, pa se pri izgradnji ili kupovini placa, kuće ili stana uopšte ne konsultuje radiestezista, dovode za godinu ili dve do značajnih tegoba, a kasnije i bolesti svih vrsta.



/jedna od mogućih podela štetnih zračenja/


Bolesti svih vrsta, jer je u pitanju pad prirodnog imuniteta, ili ako hoćete slabljenje aure ili energetskih centara ili smanjenje životne energije, svejedno kako to zovemo. Ono što je značajno, ali i zapanjujuće, deluje istog sekunda, čim koraknemo u takva polja. Kako je to moguće i fizički demonstrirati u toku radiestezijskog pregleda prostora, ta vrsta ogleda, u toku koga se odmah vidi gubitak energije, postala je jedna od najdominantnijih metoda objašnjavanja ili ubedjivanja, odnosno prihvatanja. 
Da li su podzemne vode, stari bunari, pukotine, trafoi ili dalekovodi, mobilna telefonija, arhitektonski oblici, arheološki artefakti, mesta tuge, negativno dejstvo pojedinih predmeta, itd, apsolutno nije bitno, Sindrom hroničnog umora nas strpljivo čeka, tamo negde, u stanu! I deluje i na fizičkom i na duhovnom nivou.  I zato je od velikog značaja otkriti na vreme prisutne uticaje u stanu ili kući ili tako nešto uraditi pre kupovine ili izgradnje stambenog prostora! 
Ako ništa drugo, proglašenje Sindroma za bolest, pomoglo je bar milionima ljudi, koji spavaju, borave ili rade na lošim energetskim mestima, da izgube epitet hipohondara ili umišljenih bolesnika, koji ih je pratio i medju ukućanima i medju lekarima, jer, tek to je bio poseban problem!
Istini za volju, postoji i još jedna njegova uzročnost, sa više aspekata i prisutnija je više u sredinama kao što je naša, ali i postojaće i svuda i uvek! Taj uticaj je u nama, i možemo ga definisati kao Princip donošenja odluka! Da li su naše odluke uvek naše!? Ili kao pitanje: "Zašto baš ja?", ili "Otkud ja na lošem mestu?". 
Ali, o tome, na drugom mestu.

Sindrom hroničnog umora:
1.https://sr.wikipedia.org/sr/Синдром_хроничног_умора
2.http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304.html:539471-Hronicni-umor-i-zvanicno-postaje-bolest-
3.http://mondo.rs/a934622/Magazin/Zdravlje/Sindrom-hronicnog-umora.html
4.http://www.stetoskop.info/Kako-izleciti-hronican-umor-2842-c20-content.htm
5.http://www.lovesensa.rs/print/clanci/psihologija/sindrom-hronicnog-umora-poseban-rizik-za-zene
6.https://www.krstarica.com/zdravlje/tegobe/sindrom-hronicnog-umora-uzroci-8-simptoma/
7.http://superzena.b92.net/zdravlje-zene.php?yyyy=2

Ernst Nojfertov priručnik:
1. str 35-37
https://www.scribd.com/doc/125946051/Nojfert-Arhitektonsko-Projektovanje-Srpsko-Izdanje
2. str 34
https://laikaskeptik.files.wordpress.com/2011/11/neufert_-_elementi_arhitektonskog_projektiranja.pdf